CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 2 June 2011

SEKADAR NASIHAT UNTUK KAUM HAWA

Disini aku ada menyediakan sedikit nasihat untuk kaum hawa. Biarlah kita merenung bersama. Moga-moga kita dapat memanfaatkan dalam kehidupan kita. Aku juga bukanlah perempuan yang sempurna untuk menasihati kalian tetapi tidak salahkan kita bersama-sama untuk menjadi hawa yang terbaik. I.allah
·         Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.
·         Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.
·         Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.
·         Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.
·         Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu sentiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni.
·         Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah sentiasa jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan sentiasa ada tangan terhulur.
·         Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri, dan satu lagi untuk menolong orang lain.
·         Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.
·         Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia. Kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.
·         Kecantikan wanita, bukan pada kehalusan wajahnya, tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu
Semoga kaum hawa dapat mengambil apa yang positif dari entryku ini. Jika terdapat yang negative usahlah diikuti dan tegurlah diriku. Selamat menjalani kehidupan dengan sebaiknya.

No comments: